Sunday, November 24, 2013

"jó napot kívánok itt van a csókos dohánymaffia...."

Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár szájából hangzott el ez a beszólás a kémesi kihelyezett kormányülésre indulás előtti pillanatokban. Még áprilisban. Ki tudja miért de én valami miatt kedvelem Lázár Jánost. Igaz ugyan,hogy sokszor azt hiszem, Roan Atkinsonra hasonlít(ezt talán még bóknak is fogja venni), de az az érzésem,hogy minden politikusról, kormánypártiról és ellenzékiről tud mindent, s megvan a véleménye erről az egész moslékról, amit jelen pillanatban Magyarországnak hívunk. Már Ady és Petőfi is megírták, hogy patópálúr, meg moslékország. A helyzet nem sokat változott azóta. 1989 egy kutyakomédia volt. Patópálnéék és úrék vidáman dőzsölnek, kurváznak, esznek,isznak, miegyebek. Lázár államtitkár úrnak valószínűleg lenne mit mondania. Lehetséges, hogy sokszor csendben lázad, aztán majd egyszer könyvet ír minderről. Vagy elmondja. Fentebb leírtakat az uralkodásra képes ellenzékre is értem.
Jó, van valami rezsicsökkentés, tanári fizetésemelés, orvosi és egészségügyi dolgozók fizetésemelése, egyebek. De a tanárok elégedetlenek, az orvosok álláspontját nem tudni. Szerintem a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségből el kellene távolítani egynéhány politikust, hogy talán jobb legyen. Név szerint Navracsics Tibort, Orbán Viktort, Kövér Lászlót, Deutsch Tamást, Schmidt Pált(bár két legutóbbi már sok vizet nem zavarnak), ellenben rendes politikusoknak tartom Varga Mihályt, és Láng Zsoltot, például. Pokorni Zoltánról és Pelczné Gál Ildikóról nehéz véleményt formálni.

Az ellenzék, amelyik uralomra juthat itt és dőzsölhet, MSZMP-MSZP és csatolmányai, Együtt 2014-PM, reménytelen. Még mindig kompország és moslékország vagyunk, a youtube videókon látni,hogy az Európai Parlament képviselői kinevetik Magyarországot és a felmerülő magyar problémákat. Nevezetesen Morvai Krisztina egyik felszólalása közben történt ilyesmi, s Morvai Krisztina képviselőasszony meg is jegyezte ezt. Nem olyan vicces ez, tisztelt politikus hölgyek  és urak.
A miniszterelnök Igor Janke:Hajrá Magyarok! című könyvében az általa adott interjúban sértő módon nyilatkozik az európai meleg politikusokról. Ezen is érdemes elgondolkodni.  

No comments:

Post a Comment