Saturday, August 2, 2014

nyílt levél székely csaba marosvásárhelyi drámaíróhoz és újságíróhoz

Székely Csaba!
Látom az interjúdat a vanyabacsi.blog.hu-n. Kerüld az olyan megnyilatkozásokat, miszerint "amikor nem adok interjút, vicces vagyok." Egyébként vicces lennél, de nekünk Örkény és valószínűleg Weöres Centenáriumi Drámaíró Pályázati pályázóknak, akik értékes, érvényes pályázatokat nyújtottunk be, nincs kedvünk nevetni. Te is tudod, mi történt az Örkény Centenáriumi Drámaíró Pályázat díszelőadásán és eredményhirdetésén.

Te egy nulla vagy Székely Csaba, egy szarzsák, egy politikai bábfigura, aki addig örülhet amíg Navracsics Tibor vagy más, hasonló miniszter vagy miniszterek vagy kormányok tolják a szekeredet, és amíg van politikai hátszél amin szörfözhetsz. Egyelőre úgy látszik van, és te vidáman és magabiztosan szörfözgetsz ezen a hátszélen. De el fog jönni az az idő, amikor te és a szánalmas dráma és egyéb faragványaid bekerülnek majd a szemetesbe. Te meg a történelem és a színháztörténet süllyesztőjébe. Amíg ez az idő nem jön el, addig örülj a hárommillió forint pályázati pénzednek, ami valószínűleg az Örkény Centenáriumi Drámaíró Pályázati pénzdíjakból tevődik össze, és örülj a művi sikereidnek amit Navracsics Tibornak, Csizmadia Tibornak, és másoknak köszönhetsz, a különféle rezsimek vezető politikusainak és kiszolgálóinak. Engem meg felejts el. Amit szabad jupiternek, nem szabad a kisökörnek. Úgyhogy kuss!
Tassonyi Zsolt

11 comments:

  1. remélem székely csaba egyszer bíróság elé kerülsz sikkasztásért,azután pedig börtönbe, mert elloptál 3 millió forint pályázati pénzt, nevezetesen az Örkény Centenáriumi Drámaíró Pályázat Égisz által felajánlott pénzdíjait.

    ReplyDelete
  2. fidelio.hu/szinhaz/interju/szekely_csaba_van_egy_kozos_cel:itt meg lehet nézni a 2012-es POSZT,Pécsi Országos Színházi Találkozó Közönségszavazásának eredményét,ahol a Bányavirág előadás 1.52% szavazatot kapott, arra a kérdésre,hogy ön szerint melyik volt a POSZT legjobb előadása? Ez a nullánál egy kicsit több. A legtöbb szavazatot a János Király(Örkény Színház):-)) és a Makrancos Kata(Vígszínház) című előadások kapták. Szóval ennyit Székely Csabáról és Sebestyén Abáról meg a Yorick Stúdióról.

    ReplyDelete
  3. úgy látszik, hogy az örkény színház is behódolt az uralkodó rezsimnek, és székely csaba darabot ad elő jövőre. veszett fejsze nyele..... ettől függetlenül az eddigi álláspontomat a kérdésben fenntartom, még ha egyedül is maradtam vele.

    ReplyDelete
  4. székely úr láthatóan tovább tündököl, sokak kárára. de nem baj. valószínűleg az örkény és weöres színház is benne lehetett ennek a pályázatnak nevezett kutyakomédiajátékban, és nyilvánvalóan segítettek lenyúlni a másfél, egy és félmillió forintos pénzdíjakat amelyeket a valódi első, második és harmadik helyezettnek kellett volna átadni az Örkény Centenáriumi Drámaíró Pályázat eredményhirdetésén.

    ReplyDelete
  5. örkény és weöres színházak:mocskos, talpnyaló tolvajok és színészkurvák gyülekezete!

    ReplyDelete
  6. a legutóbbi bejegyzésért bocsánatot is kérhetnék. részben székely csaba drámáinak vagy darabjainak bemutatása az erős politikai nyomás hatására történik, mert így kap mindkét színház kormányzati támogatást. de nem tudom, hogy például mácsai pál és jordán tamás nem puszipajtások é székellyel már régóta, hogy a két drámaíró pályázat nem kutyakomédia volt é, és hogy mindkét színház igazgatója nem vett részt é a három millió forint Örkény Centenáriumi Pénzdíj elsikkasztásában, csakúgy mint Radnóti Zsuzsa, hümm????? hümmm???? ühümmmmmmmmmmmm...........????

    ReplyDelete
  7. für anikó és bagó bertalan:a riherongy meg a strici. für anikó és hámori gabi együtt strihelhetnek az utcasarkon. ez már egy sikeres örkény színdarab lesz. mácsai pali meg majd futtatja őket. radnóti zsuzsa lesz a madám a darabban.

    ReplyDelete
  8. gabi elnézést kérek tőled, te nem tehetsz erről... gyönyörű vagy és örülök nemzetközi sikereidnek! most feltűntek a gyönyörű szemeid is..... viszont meztelen csiga kolléganődtől és szintén gerinctelen igazgatótoktól valamint székely csabától nem kérek bocsánatot, mert véleményemet velük kapcsolatban továbbra is fenntartom. remélem kiderül a pályázati pénzdíj lenyúlás is majd. anikó, ki veszi be a médiamaszlagot a házasságotokról? idézek egy kommentet:milyen ostoba és képmutató nő! a férje már rég mással múlatja az időt! és azért valljuk be, a gyerek sem bertalantól van............

    ReplyDelete
  9. für anikó 50 éves korához közel összekefélt egy zabigyereket a pomázi házuk díványán. hatalmas teljesítmény kedves szalonkurva für anikó! érdekes, mindenki a dögös, sármos, szexbomba claudiáról, aki mellesleg popsit törölt a szerencsétlen horváth ákossal, gondolja azt, hogy kurva. pedig claudia csak szeret hancúrozni, szereti az életet, meg a pasikat. ellenben a bányarém, politikai talpnyaló für anikó, csináltatott magának egy zabigyereket! negyvennyolc évesen! mi ez, ha nem ribanc?? a férje, bagó bertalan ugyanezt műveli Nyíregyházán, vagy akárhol.
    A sajtó meg fényezi a házasságukat, és a sorsszerű találkozásukat.
    Hallom Mácsai igazgató úr, Koncz Zsuzsa papucsa voltál még annak idején. Aztán mi történt? Dobott a művésznő, te gerinctelen szarcsimbók? Nem ajánlom, hogy utánam merészelj nyúlni te töketlen, balliberális féreg! Te köpönyegforgató, gerinctelen undormány!Lenyeletem veled a Kossuth díjadat baz' meg, te moslék! Elintézlek te! Csinálj gyereket a bányarém ribanc kolléganődnek! Addig örülj, amíg igazgathatod az Örkény nevezetű kuplerájodat te mocskos tolvaj!Mekkora szégyen vagytok a halhatatlan Örkény Istvánra! Hol a pályázati hárommillió forint te csúszómászó???! Ne félj te hernyó, elintéz a sors egyszer!

    Für Anikót és az általa grundolt idióta zenekart Nagy Bandó András le és kitiltotta az Ünnepi Könyvhétről. Öröm volt nézni.

    ReplyDelete
  10. na és nem utolsó sorban ne hagyjuk ki a sorból például alföldi róbertet sem.

    ReplyDelete
  11. "időnként egyesek figyelmeztetnek,hogy rendes ember rendes drámát ír nem olyan szennyet mint én".
    (idézet egy székely csaba interjúból, kronika.ro)

    ReplyDelete