Friday, January 3, 2014

a magyar himnusz es az amerikai politikai blog

A Class Fm híreiben hallottam, hogy egy amerikai politikai blog rangsorolta a világ különböző nemzeteinek himnuszait, többek között a Magyar Himnuszt is, s hazánk himnuszát leminősítette,mert az szomorú és depressziós a blog szerzője szerint.
Én azt gondolom,hogy a  világ himnuszait nem lehet rangsorolni. Minden himnusz az adott nemzet identitását fejezi ki. Ez nem könnyűzene, ahol slágerlistákat állítanak fel a rádióállomások, meg a trendi popmagazinok. Nincs Himnusz Billboard Chart. A Magyar Nemzetnek meg kell védenie Kölcsey Himnuszát, mely a magyar identitástudatot fejezi ki, még ha szomorú és a veszteség érzését sugallja,akkor is. Az Amerikai Himnusz az amerikai identitás nemzeti antemje. Nem szabad figyelembe venni a politikai blog ezen rangsorolását.

1 comment:

  1. találtam egy új pártot, moma a neve modern magyarországért mozgalom, mely az európai integrációt képviseli. pusztai erzsébet, bokros lajos és a duna televízió régi elnöke alapították. mindenkit buzdítok,hogy szavazzon erre a pártra. még mindig jobb mint a fideszre vagy az mszp-re vagy az együtt2014-pm-re szavazni.

    ReplyDelete